Kwaaltjes die mensen hebben in de winterperiode

zieke dameVaak is het zo dat mensen in de winterperiode veel meer last hebben van kwaaltjes met hun gezondheid als in de zomer. Dit is op een aantal verschillende manieren te verklaren. Zo heeft je lichaam in de winter bijvoorbeeld veel meer energie nodig om zichzelf warm te houden met de koude temperaturen buiten.

Hierdoor blijft er minder energie over om virussen en andere ziektes te bevechten als deze zich voordoen. Tevens zitten we in deze periode veel vaker binnen in gesloten ruimtes. Het komt daardoor vaker voor dat we elkaar aansteken met bijvoorbeeld een verkoudheid.

Een andere reden voor de stijging van kwaaltjes kan zijn het gebrek aan zon. Het is namelijk bewezen dat zonnestralen meerdere positieve invloeden hebben op de gezondheid van een mens. Welke kwaaltjes hebben mensen in de winterperiode vooral door de bovenstaande omstandigheden?

Verkoudheid

Waarschijnlijk de meest voorkomende winterkwaal is een verkoudheid. Het is een aandoening die gepaard gaat met symptomen als een loopneus en regelmatig hoesten. Een verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus. Het lichaam heeft enkele dagen nodig om hier vanaf te komen. Genoeg rust nemen en voldoende water drinken kan het proces versnellen. Ook kan je medicijnen tegen verkoudheid nemen.

Griep

Als je ziek wordt in de winter dan gaat dit vaak ook gepaard met griep. De symptomen van een verkoudheid kunnen ook bij deze kwaal zich voordoen. Daarbij zal je ook koorts hebben en is er sprake van een stijging van de lichaamstemperatuur. Mensen met een griep voelen zich meestal meer beroerd als iemand die enkel een verkoudheid heeft. De kwaal komt vaak in de winter voor omdat mensen meer binnen zitten en elkaar hierbij kunnen aansteken.

Pijnlijke spieren en gewrichten

spierpijnOok pijnlijke spieren en gewrichten komen veel vaker voor in de winterperiode. Dit is ook niet zo gek als je jezelf bedenkt dat je spieren en gewrichten warm moet houden om pijn te verlichten. Je kunt natuurlijk fysio Afrikaanderwijk Rotterdam inschakelen voor deze klachten. Indien je met een lage temperatuur te maken krijgt zal dan ook de pijn in de spieren en gewrichten toenemen. Houd je lichaam zo warm mogelijk om de ervaring van pijn minder te maken. Kleed jezelf zo warm mogelijk aan als je naar buiten moet gaan.